De oorsprong van kunstbloemen
In verschillende delen van de wereld werden vroeger al kunstbloemen gemaakt. Zo gaat het verhaal dat ruim 1300 jaar geleden een Chinese keizer kunstbloemen liet maken om zijn tempel mee te versieren. De oude Egyptenaren maakten kunstbloemenkransen van dunne plakjes hoorn in verschillende kleuren en soms zelfs voorzien van een laagje goud, zilver of koper. De oude Romeinen waren zeer goed in het namaken van bloemen in wax. Zij deden dat met enorme perfectie, iets wat ook tegenwoordig nagenoeg niet te evenaren valt.
De Italianen waren een van de eersten die begonnen met het maken van kunstbloemen gemaakt van zijde. De vroegere kunstbloemen werden gemaakt van gekleurde linten die in elkaar waren gedraaid. Later werden er ook bloemen gemaakt van veren, bijvoorbeeld van de kleurige veren van de Kolibrie.
Waar worden kunstbloemen van gemaakt?
Heel vroeger werden bloemen gemaakt van hoorn, wax, zijde of veren. Tegenwoordig worden kunstbloemen gemaakt van polyester, papier of nylon.
Een kunstbloem of kunstplant wordt mooi gevonden wanneer hij er realistisch uit zit. Of de nepplant er realistisch uit ziet wordt bepaald door de volgende punten:
- - De vorm van de blaadjes
- - Het gebruikte materiaal en de kleur
- - Dichtheid van de blaadjes
De blaadjes van al onze kunstbloemen en valse planten zijn gemaakt van kunstzijde. Deze kunstzijde is gemaakt vanuit de natuurlijke grondstof cellulose, wat gewonnen wordt uit houtpulp. Het materiaal wat hieruit vervaardigd wordt is zeer sterk en is goed te bewerken. Een zeer geschikt materiaal om natuurgetrouw blaadjes na te maken.
Hoe worden de kunstbloemen gemaakt?
Er zijn verschillende stappen te onderscheiden die ongeacht het materiaal altijd plaatsvinden:
- - Het verstevigen van het polyesterweefsel in gelatine;
- - Het in vorm snijden van de bloemblaadjes uit het polyesterweefsel, met een schaar of met een apparaat wat er een heleboel tegelijk kan uitsnijden;
- - De aders op de blaadjes worden bedrukt met behulp van zeefdruk;
- - De bloemblaadjes krijgen hun natuurlijke ronde vorm door middel van strijkijzers in verschillende vormen.
- - De bloemblaadjes zo natuurlijk mogelijk schikken, zodat het een bloemknop wordt;
- - De laatste stap is het bevestigen van de bloem op een steel van messing of ijzerdraad. Deze steel wordt uiteraard ook voorzien van een gekleurd materiaal om de bloem ‘echt’ te laten lijken.
Wanneer kun je kunstbloemen gebruiken?
Kunstbloemen zijn natuurlijk altijd voor elke gelegenheid te gebruiken. Zeker op plekken waar niet veel daglicht komt, zijn kunstbloemen een goed alternatief. Ook branches waar er misschien weinig mensen met groene vingers rondlopen, kunnen worden opgefleurd met kunstbloemen. Denk eens aan de wachtkamer in een ziekenhuis, een verzorgingshuis of restaurant? Het geeft de ruimte net wat extra sfeer.
Kunstbloemen zijn wel voor gebruik binnenshuis. Ze zijn niet bestand tegen de weersinvloeden. Er zijn altijd mensen die wel kunstbloemen en kunstplanten buiten zetten, maar binnen de kortste keren zijn ze verkleurd en lelijk geworden.
Kunstbloemen zijn duur in de aanschaf, maar je hebt ze er binnen een aantal maanden uit. Wanneer je normaal gesproken iedere 2 weken een vers snijbloemenboeket koopt, die doorgaans een week meegaat, heb je binnen 2 maanden je kunstbloemenboeket eruit. Zeker de zijden kunstbloemen zijn tegenwoordig bijna niet van echte bloemen te onderscheiden.
Ons aanbod
Bij Easyplants-kunstplanten.nl hebben wij een heel groot assortiment aan kunstbloemen en kunstplanten. Variërend van bloeiende nepplanten tot een kunstbloem om een boeket mee samen te stellen. Wij hebben ook kunstbloemen in een pot, vaas of bloembak.
Kunstbloemen kopen?
Wil je ook graag je huis, kantoor of ruimte opfleuren met kunstbloemen, kijk dan eens in ons assortiment. Wij bieden een zeer compleet aanbod aan kunstplanten voor elke mogelijke ruimte of smaak. Easyplants is een van grootste online aanbieders van kunstbloemen en kunstplanten. Zoek, kijk en bestel en wordt straks heel vrolijk van je mooie groen gekleurde ruimte!